Abrikozenpaashaas

0
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het deeg de boter of margarine in een beslagkom met een mixer met gardes romig kloppen. Voeg suiker, vanillesuiker en citroenschil toe aan de boter en mix het tot een gebonden massa. Voeg de eieren een voor een toe en mix elk ei ? minuut op de hoogste stand. De bloem en de Backin met elkaar vermengen, zeven en in twee porties verdelen, de porties na elkaar kort op de middelste stand door het mengsel mixen. Het deeg met een nat gemaakt mes gelijkmatig ongeveer 1 cm dik (ook de lange oren) over de sjabloon bestrijken en de randen gladder maken. Het bakblik in de oven schuiven. Na het bakken, de paashaas met het bakpapier van het bakblik schuiven en op een rooster laten afkoelen. De paashaas op een taartschaal leggen. Voor de garnering, de abrikozen in een zeef laten uitlekken, het sap opvangen in een maatbeker en tot 250 ml aanvullen met water. Drie halve abrikozen bewaren voor het garneren, overige abrikozen fijn snijden. Taartina volgens de algemene bereidingswijze bereiden, alleen met suiker en afgemeten abrikozensap bereiden. De abrikozenblokjes vermengen met het taartina-mengsel, het geheel laten afkoelen. De vruchtenmassa over de paashaas verdelen en ongeveer 1 cm van de rand vrij laten. De garnering laten afkoelen. De slagroom stijfkloppen. Mascarpone met suiker, vanillesuiker en citroensap met een mixer met gardes mixen en de slagroom door het mengsel mengen. De mascarpone-slagroom op de vruchtengarnering verdelen en met de bolle kant van een theelepel golfvormige punten maken. Twee van de overige halve abrikozen gebruiken voor de ogen. Uit de derde halve abrikoos een driehoek snijden en die voor de neus gebruiken. En de rest van de halve abrikoos in zeer fijne reepjes snijden om snorharen te maken op het gezicht van de paashaas. De paashaas tot het serveren in de koelkast leggen.

Abrikozenpaashaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker