Aardappelgratin Met Tuinkruiden, Spinazie En Kaas

6
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bedek de bodem van de springvorm met een laag aardappelplakjes en verdeel er een lepel van het spinaziemengsel over. Ga door met laagjes maken, eindig met een laag aardappel. Strooi er de rest van de gruyere en de tuinkruiden over en dek de vorm af met aluminiumfolie. Zet de gevulde springvorm in een braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat het tot halverwege de braadslee komt. Zet de braadslee voorzichtig in een op 180C voorverwarmde oven en laat 1 ? uur bakken of tot de aardappelen gaar zijn. Controleer dat door in het midden met een mes of een satepen te prikken. Verwijder het folie 15 minuten voor het einde van de baktijd om de bovenkant een bruin korstje te laten krijgen. Serveer de gratin warm of koud, met slablaadjes besprenkeld met vinaigrette en royaal bestrooid met geplette zwarte peperkorrels en zeezout.

Aardappelgratin Met Tuinkruiden, Spinazie En Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept