Bedek de bodem van de springvorm met een laag aardappelplakjes en verdeel er een lepel van het spinaziemengsel over. Ga door met laagjes maken, eindig met een laag aardappel. Strooi er de rest van de gruyere en de tuinkruiden over en dek de vorm af met aluminiumfolie. Zet de gevulde springvorm in een braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat het tot halverwege de braadslee komt. Zet de braadslee voorzichtig in een op 180C voorverwarmde oven en laat 1 ? uur bakken of tot de aardappelen gaar zijn. Controleer dat door in het midden met een mes of een satepen te prikken. Verwijder het folie 15 minuten voor het einde van de baktijd om de bovenkant een bruin korstje te laten krijgen. Serveer de gratin warm of koud, met slablaadjes besprenkeld met vinaigrette en royaal bestrooid met geplette zwarte peperkorrels en zeezout.
Aardappelgratin Met Tuinkruiden, Spinazie En Kaas is een recept van Smulweb.nl