Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen tot ? van de kooktijd in gezouten water en azijn. Snijd de courgettes in plakjes en bak ze in een pan met 4 eetlepels olijfolie even aan tot ze beetgaar zijn. Strooi er wat zout over, haal de plakjes uit de pan en laat de courgetteplakjes uitlekken op en stuk keukenpapier. Doe een stukje boter in de pan en laat de uitgelekte aardappelen hier in even aanbakken doe de courgettes erbij en breng het geheel verder op smaak met zout en peper. Vet de ringvorm goed in met boter en bekleed de vorm met pancetta, zorg dat er een stukje over de ring hangt. Vul de ringvorm met het aardappel - courgette mengsel, bedek de bovenzijde met de overhangende stukjes pancetta. Zet de ringvorm in een bakblik met een laagje water en zet deze voor 30 minuten in de oven op 200C zodat het geheel au bain mairie gekookt wordt. Snijd ondertussen de gele en groene paprika in blokjes. Fruit het sjalotje aan in een pan met olijfolie en doe de paprika erbij. Voeg de tomatensalsa toe en roer alles goed rond. Haal de ring uit de oven en stort de inhoud op een bord, vul het hart van de ring met de paprikasalsa.
Anello Di Patate E Zucchine is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)