Gegratineerde Aardappelgnocchi

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de aardappelen en prak ze fijn. voeg zout, eidooiers en bloem toe en kneed het mengsel tot een glad en stevig deeg. vorm het deeg tot lange rollen van ca. 2 cm doorsnede en snijd deze in stukken van 1-2 cm. haal de gnocchi langs de tanten van een vork zodat de stukjes een beetje rond worden en het patroon van de vork zichtbaar is. Leg de gnocchi los van elkaar op bebloemde doek (ze mogen elkaar niet raken). Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook de gnocchi hierin (in gedeelten) in 6-8 min. gaar. De gnocchi komt bovendrijven als ze gaar is. Laat de gnocchi uitlekken en leg ze in de ovenschaaltjes. Schenk de gesmolten boter erover en dek de gnocchi af met de plakjes kaas. Zet de schaatjes 10-15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Gegratineerde Aardappelgnocchi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignons en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi bolognese
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met gnocchi, courgette en pesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekonfijte groenten met gegrilde kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept