Zoek
Zabaione Freddo Met Champagne
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor de zabaione freddo : 1 vanillestokje
4 grote eidooiers
100 gram witte basterdsuiker
2 dl. champagne
2,5 dl. slagroom
voor de garnering : 6 physalis (kaapse bessen)
6-12 amaretti (kleine brosse bitterkoekjes) Hulpmiddelen Au bain marie (als je die in je bezit hebt)
mixer of garde Hulpmiddelen - Au bain marie (als je die in je bezit hebt)
mixer of garde Voorbereiding Kan 1 dag van tevoren
moet ca. 2,5 uur van tevoren : snij het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Breng in een (au bain marie) pan ruim water aan de kook. Klop in de inzetpan of in een kom de eidooiers met de basterdsuiker
vanille en de champagne met de mixer tot een dik schuimig mengsel. Hang deze pan of kom in het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel bindt tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen. Klop in een andere kom de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door de champagnevla. Schenk de zabaione over in een mooie schaal en strijk de bovenkant glad. Laat de zabaione in de diepvriezerin ca. 2 uur bevriezen tot zacht en romig ijs. Trek de lampionnetjes van physalis voorzichtig in repen naar beneden
zodat de oranje besjes tevoorschijn komen. Bereidingswijze Neem de zabaoine uit de diepvries en verdeel de physalis en amaretti er
Bereiding
Neem de zabaoine uit de diepvries en verdeel de physalis en amaretti erover.
Zabaione Freddo Met Champagne is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione
0-10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione Con Fiche
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Zabaione
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept