Pastasaus Van Carluccio

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalotsnippers en knoflook goudgeel. Voeg de gehaktsoorten toe, bestrooi ze met peper en zout en roerbak tot het gehakt rul is. Blus af met witte wijn. Voeg de tom.puree,gezeefde tomaten en de tomato frito toe en roer alles goed door elkaar. Laat op een zacht vuurtje 3 UUR sudderen. Hierna is het mengsel ingekookt en blijft er een werkelijk verrukkelijke saus over die het goed doet bij allerlei pasta′s en zich heel goed laat invriezen.Het is volgens het evangelie van Carluccio streng verboden kruiden toe te voegen anders dan hier vermeld. Presentatie: schep zoveel saus in een pan met antiaanbaklaag als nodig is voor 1 maaltijd, voeg de gekookte pasta toe en schep om tot alle pasta met een laagje saus is bedekt. Warm alles goed door. Schep op de borden en bestrooi met vers geraspte parmezaanse kaas (zet een schaaltje op tafel). Laat het restant van de saus afkoelen en vries in porties in. Het is handig altijd een paar doosjes achter de hand te hebben. Het kan bevroren zo de pan in, even pasta koken et voila! Ook zakjes vers geraspte parmezaanse kaas kunnen goed worden ingevroren. Eventueel een verse tomatensalade erbij: tomaten ontvellen (truc met kokend water) in plakjes snijden, bestrooien met fleur de sel en peper (uiteraard vers gemalen) en royaal besprenkelen met olijfolie en champagne azijn.

Pastasaus Van Carluccio is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasaus Van Carluccio
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Spaghetti Bolognese
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac & cheese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept