-Doe bloem,zout,gist en tijm in een kom. -Voeg 2dl warm water en 2eetlepels omijfolie toe. -Meng tot een deeg en kneed 10 minuten. -Doe het deeg in een met olie ingevet plastic zak,sluit en laat 2 uur op een warme plek rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.(ik laat altijd mijn deeg rijzen in een goed afgesloten,grote kom van Tupperware,gaat sneller en is niet zo′n knoeiboel als met een zak!). -Haal het deeg uit de zak en kneed op een met bloem besteven werkvlak. -Strooi er dan de olijven en tomaten over en kneed het deeg. -Vorm het deeg tot een lange,platte ovaal en leg op een ingevette bakvorm. -Dek af en laat 45 minuten rijzen. -Verwarm de oven voor op 190graden. -Druk uw vinger een paar keer in het deeg,druppel er de rest van de olie over en bestrooi met het zeezout. -Bak 35 tot 40 minuten tot het brood goudbruin is.
Italiaans Olijvenbrood Of Te Wel Focaccia. is een recept van Smulweb.nl