Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder eventueel de scherpe zaadjes en snijd de peper in reepjes. Snijd de schoongemaakte worteltjes in kleine blokjes en de bleekselderij in smalle boogjes. Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak de spekjes zachtjes ca. 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, Spaanse peper, worteltjes en bleekselderij toe en bak het geheel zachtjes nog ca. 3 minuten; roer af en toe. Roer de tomatenblokjes met het vocht, de uitgelekte en in reepjes gesneden gedroogde tomaten en de linzen door het groentemengsel en giet er 1 liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep, afgedekt, ca. 45 minuten koken tot de linzen gaar zijn; roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.
Linzensoep Met Tomaat En Bleekselderij is een recept van Smulweb.nl