Salade Met Zeevruchten

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Was de garnalen en de inktvis en dep ze droog. Doe ze in een grote pan met ruim water, waaraan gesnipperde ui, gesnipperde knoflook, reepjes bleekselderij, citroenreepjes en wat zout zijn toegevoegd. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes sudderen tot de garnalen en de inktvis gaar zijn. 2 Zeef het water boven een schone pan. Laat het zeebanket in een vergiet uitlekken en afkoelen. 3 Borstel de mosselen en Venusschelpen schoon en kook ze 5 minuten in het bewaarde water tot ze open zijn. Gooi nog gesloten exemplaren weg. Haal de schelpdieren uit hun schelpen en bewaar eventueel wat schelpen als garnituur. 4 Maak de dressing door eerst citroen- of limoensap te vermengen met wat zout, peper, mosterd en paprikapoeder. Knijp een knoflookteentje erboven uit. Klop er daarna de olie en de peterselie en de basilicum door. 5 Doe al het zeebanket in een grote kom, giet er de dressing overheen, schep het om en laat het mengsel vervolgens 2 uur marineren.

Salade Met Zeevruchten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept