1 Was de garnalen en de inktvis en dep ze droog. Doe ze in een grote pan met ruim water, waaraan gesnipperde ui, gesnipperde knoflook, reepjes bleekselderij, citroenreepjes en wat zout zijn toegevoegd. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes sudderen tot de garnalen en de inktvis gaar zijn. 2 Zeef het water boven een schone pan. Laat het zeebanket in een vergiet uitlekken en afkoelen. 3 Borstel de mosselen en Venusschelpen schoon en kook ze 5 minuten in het bewaarde water tot ze open zijn. Gooi nog gesloten exemplaren weg. Haal de schelpdieren uit hun schelpen en bewaar eventueel wat schelpen als garnituur. 4 Maak de dressing door eerst citroen- of limoensap te vermengen met wat zout, peper, mosterd en paprikapoeder. Knijp een knoflookteentje erboven uit. Klop er daarna de olie en de peterselie en de basilicum door. 5 Doe al het zeebanket in een grote kom, giet er de dressing overheen, schep het om en laat het mengsel vervolgens 2 uur marineren.
Salade Met Zeevruchten is een recept van Smulweb.nl