De oven voorverwarmen op 225?C. De plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien. Een taartvorm (? 28 cm) invetten. De plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap (? 32 cm). Hiermee de vorm bekleden. In de deegbodem gaatjes prikken, afdekken met bakpapier en vullen met rijst of gedroogde peulvruchten (= steunvulling). In het midden van de oven de bodem ? 20 minuten bakken. Intussen in een koekenpan de olie verhitten. De uisnippers en de champignonplakjes ? 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is. Een teentje knoflook erboven uitpersen en de gezeefde tomaten erdoor roeren. Het geheel op smaak brengen met peper en zout. Het bakpapier met de steunvulling verwijderen en de bodem in nog ? 5 minuten goudbruin bakken. De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing. De slagroom met het saffraanpoeder en de vermout aan de kook brengen en dit ? 3 minuten koken. De boter in stukjes snijden, dit van het vuur af door de slagroom kloppen en het op smaak brengen met peper en zout. De tagliatelle afgieten en weer terugdoen in de pan. Een teentje knoflook erboven uitpersen en de krab en de saus erdoor scheppen. De taartbodem uit de vorm nemen en op een schaal zetten. Het tomaatmengsel over de bodem verdelen en de tagliatelle erin scheppen. De dille erboven fijnknippen.
Tagliatelle Met Krab In Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl