1 Doe in een grote steelpan 1 l. water & het sap van een halve citroen. Breng dit aan de kook, doe er de inktvisringen bij & laat ze 30 minuten koken. Laat ze daarna goed uitlekken. Meng de inktvis met de garnalen in een grote kom
2 Verwijder de pitjes van de pepertjes & snij ze in fijne ringen. Hak de knoflook fijn. Doe alles in een schaaltje & overgiet met knoflook & 2 of 3 eetlepels citroensap. Roer goed & breng op smaak met oregano, peper & zout. Giet deze marinade over de inktvis & garnalen & zet ze 2 uur in de ijskast.
3 Haal het gerecht 15 minuten voor het opdienen uit de ijskast & verdeel het over de borden. Hak de peterselie fijn & garneer er de insalata mee. Breng de salade nogmaals op smaak met peper, zout & citroensap & garneer met een schijfje citroen.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)