Mosselen Met Basilicumtomaat

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mosselen onder koud stromend water afspeolen. Geopende mosselen met de bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit mossel zich niet, dan mossel verwijderen. Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca 5 minuten gaarkoken. Mossel laten afkoelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in heet water en ontvellen. Tomaten in vieren delen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Basilicum van takjes verwijderen. In pan olie verhitten. Tomaatblokjes toevoegen en ca 1/2 a 1 minuut al omscheppend bakken. In zeef laten afkoelen. Mosselen uit schelpen nemen, hierbij 2 eetlepels mosselvocht opvangen. Mosselvocht boven kom zeven en basilicum en tomaatblokjes toevoegen. Alles goed door elkaar roeren. Op smaak brengen met peper. Helft mosselschelpen halveren. Halve mosselschelpen wassen en op schaal schikken. Mosselen hierover verdelen. In elke schelp 1 theelepel saus scheppen. Garneren met basilicumblaadje

Mosselen Met Basilicumtomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept