Was de mosselen onder koud stromend water schoon en gooi geopende exemplaren weg. Breng 2,5 dl gezouten water aan de kook en voeg de mosselen toe. Leg het deksel op de pan en laat op hoog vuur stomen tot de mosselen open zijn. Verwijder gesloten exemplaren. Was de peterselie, slinger hem droog en hak hem fijn. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Doe de peterselie met de knoflook, het broodkruim en de kaas in een kom en giet er 1 dl olie op. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om. Verwarm de oven op 200 graden C. Verwijder de bovenste schelhelft. Bestrooi de mosselen met het broodkruimmengsel (stuk voor stuk) en leg ze in een ondiepe ovenschaal vlak naast elkaar. Zet de schaal in de oven en laat ze ca. 10 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Was de citroenen en snij ze in partjes. Besprenkel de mosselen met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen. Geef er stokbrood bij.
Italie - Gegratineerde Mosselen is een recept van Smulweb.nl