Lasagne Van Champignons

l
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit in de koekepan een eetlepel sjalotjes aan in de olie, doe er een gedeelte van de champignons en peper en zout bij bak dit alles kort op hoog vuur en blus het geheel af met een beetje sherry en vieux, draai het vuur laag, laat het nog even suderen tot er vocht vrij komt van de champignons. Schud de koekepan om in het vergiet en vang het uitlekvocht op in een kom. Herhaal dit totdat alle champignons gebakken zijn. Maak een blanke roux van boter en bloem (hoeveelheid roux afhankelijk van hoeveelheid vocht) schenk het uitlekvocht van de champignons langzaam bij de roux en roer hier een gladde dikke saus van. Proef de champignons nog na en breng deze(indien nodig)op smaak met peper en zout. Voeg in een kom de saus bij de champignons, zodat de saus de champignons aan elkaar doet plakken(moet niet te nat zijn). Vet de ovenschaal in met olie en leg als eerste een laag lasagne bladeren op de bodem, hierop een laag ′champignonmassa′ en dan weer een laag lasagne bladeren, dan weer champignons, weer lasagne bladeren, weer champignons en eindigen met een laag lasagne bladeren. Ovenschaal in voorverwarmde oven zetten van 200 graden en na 15-20 minuten is het geheel klaar om te serveren. Portioneren naar wens hoofd-, of tussengerecht

Lasagne Van Champignons is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept