Gedroogde paddestoelen: Haal de gedroogde paddestoelen uit het weekvocht en zeef het vocht. Snijd ze eventueel wat kleiner en leg ze in de saus. Voeg 1/2 dl. van het weekvocht toe en laat de saus nog +/- 10 min pruttelen. Verse paddestoelen: Veeg de paddestoelen schoon met een borsteltje (niet onder de kraan!) en snijd ze in stukken. Bak de paddestoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie en blus af met witte wijn en laat inkoken tot er bijna geen vocht meer te zien is. Kruiden met verse peper en zeezout uit de molen. Voeg de fondsaus toe en laat het geheel heet worden en even doorkoken. Naar smaak een scheutje room toevoegen (ook om de saus een beetje te binden). Kook ondertussen de pasta beetgaar (500g voor 3 personen). Dien in diepe borden op. Een schep pasta met een schep saus. De pasta mag niet drijven in de saus. De saus moet zich om de pasta hechten.
Pasta Alla Cacciatoria is een recept van Smulweb.nl