Chocolade-Hazelnoottiramisu

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster in een droge koekenpan de noten goudbruin en maal ze fijn. Splits de eieren. Klop de dooiers met 50 gram suiker schuimig. Roer er de likeur en losgeklopte mascarpone door en klop nog 5 minuten. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het roommengsel. Schep de helft van dit mengsel in een schaal en strooi er de helft van de hazelnoten over. Bestruif de noten met cacao. Breng de chocolademelk op handwarme temperatuur. Door de helft van de lange vingers in de chocolademelk en bedek de eerste laag room ermee. Verdeel de rest van de room erover, strijk het glad, strooi er weer noten en cacao over en dek het weer af met in chocolademelk gedoopte lange vingers. Zet de schaal minstens 4 uur in de koelkast. Trek mooie rolletjes van de chocoladereep en hak de rest in kleine stukjes. Bestrooi de tiramisu met de fijgehakte chocolade en garneer met de chocoladerolletjes.

Chocolade-Hazelnoottiramisu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnoottiramisu
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-hazelnoottiramisu
0 min
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept