In een ruime braadpan de reuzel verhitten en hierin de stukjes spek bakken. Vervolgens het lamsvlees in gedeelten al roerend bakken tot het bruin is. De ui toevoegen en glazig fruiten.Blussen met 1/8 l wijn en kruiden met peper, zout en een snufje (versgeraspte) nootmuskaat. Al roerend gaar laten worden tot de wijn verdampt is.Nog een beetje wijn erbij gieten, het deksel op de pan doen en het vlees in ongeveer 1 uur op het laagste pitje laten stoven. Indien nodig nog wat wijn en bouillon erbij schenken.Zodra het vlees zacht is, de stukjes met een schuimspaan uit de pan nemen en op een voorverwarmde schotel afgedekt warm houden.3-5 el citroensap met de eierdooiers in een schaaltje door elkaar klutsen. De knoflook erboven uitknijpen. Van het vuur af het eimengsel langzaam aan de vleesssaus toevoegen en met een garde erdoor kloppen. De schuimend geklopte saus nogmaals goed verhitten, maar niet meer aan de kook laten komen. De citroenschil in dunne reepjes raspen. De saus op smaak afmaken met peper, zout en nootmuskaat. De warme saus over het lamsvlees schenken, met citroenschil bestrooien en direct opdienen.
Italie: Lamsgoulash Met Citroensaus is een recept van Smulweb.nl