Italie: Lamsgoulash Met Citroensaus

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een ruime braadpan de reuzel verhitten en hierin de stukjes spek bakken. Vervolgens het lamsvlees in gedeelten al roerend bakken tot het bruin is. De ui toevoegen en glazig fruiten.Blussen met 1/8 l wijn en kruiden met peper, zout en een snufje (versgeraspte) nootmuskaat. Al roerend gaar laten worden tot de wijn verdampt is.Nog een beetje wijn erbij gieten, het deksel op de pan doen en het vlees in ongeveer 1 uur op het laagste pitje laten stoven. Indien nodig nog wat wijn en bouillon erbij schenken.Zodra het vlees zacht is, de stukjes met een schuimspaan uit de pan nemen en op een voorverwarmde schotel afgedekt warm houden.3-5 el citroensap met de eierdooiers in een schaaltje door elkaar klutsen. De knoflook erboven uitknijpen. Van het vuur af het eimengsel langzaam aan de vleesssaus toevoegen en met een garde erdoor kloppen. De schuimend geklopte saus nogmaals goed verhitten, maar niet meer aan de kook laten komen. De citroenschil in dunne reepjes raspen. De saus op smaak afmaken met peper, zout en nootmuskaat. De warme saus over het lamsvlees schenken, met citroenschil bestrooien en direct opdienen.

Italie: Lamsgoulash Met Citroensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sardines met paprika's (Italië)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italie:Saffraan-Risotto Met Vis En Venkel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italie: Uiensoep
10-20 min -
Bekijk recept
Italie:Risotto Met Chorizo En Radicchio
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept