Voor vulling alle ingredienten mengen, met zout en peper op smaak brengen. deeg in gedeelten met behulp van pastamachine(of deegroller) uitrollen. met stand 1 beginnen, opening steeds een stand verkleinen(bij stand 6 of 7) eindigen. als het deeg te plakkerig wordt, het werkvlak met bloem bestrooien. deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen. randen om vulling dun met water bestrijken en een plak deeg erop leggen. randen rond vulling goed aandrukken en rondjes(doorsnede 6 cm) uitsteken. maak 3 ravioli′s per persoon. in een grote pan ruim water met zout en een scheutje olie aan de kook brengen. ravioli in 5-8 min. beetgaar koken. voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend zacht verwarmen, 6 el parmezaanse kaas (en zout) toevoegen. op elk bord 3 ravioli′s leggen en wat saus erover scheppen. rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven.
Ravioli Met Gorgonzola-saus is een recept van Smulweb.nl