Verwarm 1 eetl. olie in een grote pan en bak hierin de ui,knoflook en selderie goudbruin. Voeg het kleingesneden spek toe en bak dit tot het knapperig is.Doe dan het gehakt erbij en laat dit, onder voortdurend roeren,bruin bakken.Roer er dan de tomaten,bouillon,tomatenpuree,suiker,organo,en zwarte peper naar smaak door.Breng dit alles aan de kook,doe het vuur lager en laat het,met het deksel op de pan, 20min. zachtjes sudderen,tot de saus ingekookt en dik is. Maak de saus als volgt:smelt de boter in een pan en voeger,alroerende,de bloem bij. Laat deze 1a2 min. bakken en neem de pan van het vuur. Voeg dan beetje bij beetje melk toe. Zet de pan dan weer op het vuur en breng al roerende de saus aan de kook.Doe het vuur lager, voeg er dan peper en zout naar smaak toe en laat de saus zachtjes een paar min. doorkoken,tot ze dik wordt.Neem de pan van het vuur en roer de cottage cheese of kwark erdoorheen. Leg het vleesmengsel,de lasagne en de saus in lage ineen beboterde ondiepe vuurvaste schaal als volgt:begin met een laag van het vleesmengsel,dan de lasagne en dan de saus .Strooi er dan de geraspte kaas over en zet de schaal dan in de voorverwarmde oven 190gradenof gascijfer 3/
4.Laat er in 30 min. een mooi bruin korstje opkomen.Zet de schaal meteen op tafel en smakelijk eten dit recept is de moeite waard .Het is mischien veel werk maar het loont zich.