1? Liter water aan de kook brengen en hierboven bouillontabletten verkruimelen en oplossen. Kikkererwten afgieten, afspoelen en in bouillon met 1 takje tijm aan de kook brengen. Soep afgedekt ca. 2 uur zachtjes koken. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen. Zout en fusilli toevoegen en al dente (beetgaar) koken. Knoflook pellen. Tomaten inkruisen, enkele seconden in kokend water onderdompelen, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in acht parten snijden. Zaadjes verwijderen. Tijm van takje ritsen. Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen en ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Tomaat en tijm toevoegen en ca. 4 minuten meefruiten. Takje tijm uit kikkererwten nemen en kikkererwten op 1 eetlepel na in bouillon met staafmixer pureren. Tomatenpuree erdoor roeren. Fusilli afgieten. Tomaten met knoflook en tijm met fusilli en kikkererwten aan soep toevoegen. Knoflookbieslook fijnknippen en over soep strooien.