Schil de aubergines en snijdt ze in schijven. Bestrooi ze met zout en laat ze mintens 45 minuten rusten. Maak intussen de saus klaar : Verwarm de olijfolie op niet te hoog vuur en laat eerst de ui hierin wat zacht worden, voeg daarna de parika toe en na 2 minuten de rest, d.w.z. tomaten, kruidenboeket, peper en suiker. Onder af en toe roeren even zacht laten pruttelen. Op smaak brengen met wat zout en van het vuur afnemen. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 175C. Spoel de aubergines, deb ze droog en bak ze in wat olijfolie lekker bruin. Snijd ze daarna van het vuur af in reepjes en vermeng ze met de mozzarella. Vul de ovenschaal met de helft van de saus, daarop de aubergines/mozzarella en dan de rest van de saus. Als laatste de mix van eieren en parmezaanse kaas. 25 minuten in de oven waarvan de laatste 5 minuten onder de grill.
Aubergines, Napolitaans is een recept van Smulweb.nl