Kook de kleingebroken spaghetti in ruim kokend water met zout net gaar. Spoel ze af met koud water, laat ze even uitlekken in vergiet, doe ze in de pan terug en schud er een kluitje boter door. Fruit, terwijl de spaghetti opstaat, de fijngesneden ui en de gewassen, afgedroogde en in plakjes gesneden champignons ongeveer 5 a 10 minuten in de overige boter. Snijd de ham in dobbelsteentje, doe ze met de stukjes kip en de fijngesneden tomaten (als u verse tomaten neemt, deze wel pellen) in de bouillon en meng alles goed door elkaar; breng op smaak met peper en zout en roer de gefruite ui en champignons erdoor. Doe dit mengsel laag om laag met de spaghetti in de ingevette schotel, zorg dat de bovenste laag spaghetti is. Korst: Hak de boter fijn in de bloem met het zout, doe er de kaas bij en kneed het even luchtig tot kruimeldeeg. Strooi dit over het gerecht, zodat alles er goed mee is bedek, anders wordt de spaghetti taai. Druk het zo nodig nog wat aan. Bak het gerecht 45 minuten, draai het gas na 25 a 30 minuten lager.
Ovenschotel Van Kip Met Spaghetti is een recept van Smulweb.nl