Gevuld Italiaans Brood

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de aubergine over de lengte in plakken van ca. 1 cm. Bestrooi ze met wat zout, laat ze ca. 15 min. in de vergiet uitlekken. dep de plakken droog, rooster ze aan beide kanten in de grillpan goudbruin. Snij het kapje van het brood en hol het brood uit tot ca. 1 1/2 cm van de rand en bodem. Meng de knoflook met 2 el tomatenolie en bestrijk de binnenkant van het brood en de onderkant van het brooddeksel ermee. Beleg de bnodem van het brood met de helft van de plakken aubergine. Leg daarop de geroosterde paprikakwarten. Verdeel de helft van de basilicumblaadjes en helft van de mozzarellaplakjes erover en bestrijk deze met 1 1/2 el pesto. Leg daarop de helft van de plakken kip. Verdeel de helft van de gedroogde tomaten erover. Maak op dezelfde manier weer laagjes van de rest van de aubergine, paprika, basilicumblaadjes, mozzarellaplakken, kip en gedroogde tomaten en beestrijk weer met 1 1/2 el pesto. Verdeel de rucola erover, druppel de rest van de olijfolie erover en druk het geheel licht aan. Leg het kapje van het brood erop en pak het brood stevig in met plasticfolie. Zet het brood op een bord, leg er een plankje op en zet hierop een zwaar gewicht (bijv. een groot conservenblik). Zet het brood zo minimaal 5 uur in de koelkast. Snij het brood in mooie punten en serveer direct.

Gevuld Italiaans Brood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept