Carciofi In Agrodolce

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de taaie buitenbladeren van de artisjokken, maar laat de malse binnenste bladeren zitten. snijd de bovenkant eraf. Snijd op 5 cm na de steel af. Schil die laatste 5 cm; dat deel is heel mals. Snijd de artisjokken in vieren en verwijder het hooi met een mes. Kook ze in water met een beetje zout in ongeveer 15 minuten, of tot ze gaar zijn; controleer dat door er met een punt van een mes in te steken. Giet ze af en houd ze apart. Verhit de azijn en suiker in een pannetje tot de suikeris opgelost. Laat het mengsel afkoelen en roer er de peterselie, olie en een mespunt zout door. Giet de saus over de artisjokken en laat ze een uur voorhet opdienen alle smaken opnemen

Carciofi In Agrodolce is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cipolline In Agrodolce
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cipolline In Agrodolce
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Cipolline In Agrodolce
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met gemarineerde artisjokhart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokken met kalf (spezzatino di vitello con carciofi)
2 uur-
Bekijk recept
Spaghetti met artisjokken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokken-paprikarisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept