Florentijnse Wijting

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen gaar en maak een niet te vochtige puree met melk, zout en nootmuskaat. Zeef de visbouillon en pocheer hierin de wijtingen net gaar. De bouillon mag niet gaan borrelen, maar moet wel tegen de kook aan blijven. Wanneer de vis gaar is, deze in stukken verdelen en graatjes en velletjes verwijderen. De bouillon wordt gebruikt voor de saus. Kook de spinazie, laat deze goed uitlekken en hak eventueel de blaadjes fijn. Verwarm de oven voor tot 250 graden. Bekleed de rand van een licht beboterde vuurvaste schotel met aardappelpuree. Schep de spinazie in het midden en leg de stukken vis hierop. Verhit in een pan de boter en roer er de bloem door. Laat deze eerst gaar worden (niet bruin) en giet geleidelijk aan de visbouillon erbij en blijf steeds goed roeren, boven lag vuur tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de room toe en de kaas. Schenk deze saus over de vis, spinazie en aardappelpuree. Zet de schotel 15-20 min in de oven tot er een mooi korstje opzit.

Florentijnse Wijting is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijting bercy
0 min
Bekijk recept

Steaks op Florentijnse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steaks gevuld op Florentijnse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata op Florentijnse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florentijnse Kabeljauw
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept