Caponata

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snijd in reepjes. pel de knoflooktenen en snijd ze in hele dunne schijfjes. halveer de paprika´s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika´s in reepjes. was de aubergine en snijd die ook in repen. Doe de olie, de ui, knoflook, paprika´s en aubergine in een ruime ovenschaal. Giet er nog wat olie over en schep de groenten goed om. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en rosster de groenten in ± 45 minuten gaar en zacht. Schep de groenten nu en dan om. Spoel de kappertjes in een zeefje onder stromend eater goed af. Schep ze door de groenten en bak nog 5 min. mee. Haal de schaal uit de oven. Sprenkel er 1 el balsamico-azijn over en nog een paar scheuten lekkere olijfolie.

Caponata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscouscaponata met aubergine
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept

Couscouscaponata met aubergine
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept