Verhit de olie in een grote koekepan met anti -aanbaklaag en bak de schenkels op een hoog vuur bruin: neem ze uit de pan. Doe de boter bij de achtergebleven olie en bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 5 minuten. Bak de knoflook en de rozemarijn even mee. Schenk de wijn erbij en breng die aan de kook;schraap alle aanbaksels van de bodem los. Doe de inhoud van de pan in een braadslede (waarin de schenkels net naast elkaar passen) en roer de tomaten met het vocht en de peterselie erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.Leg de schenkels naast elkaar in de groenten en dek de braadslede af met aluminiumfolie. Zet de braadslede in het midden van de oven en laat de schenkels in 2-2 1/2 uur gaar worden.Voorbereiding gremolata: Snipper het gepelde knoflookteentje heel fijn en meng het met de citroenrasp en peterselie.