Italiaanse Biscotti

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de boter en de suiker in een kom tot het licht en romig is. Meng met de vanille-essence, en klop er daarna de kaneel, citroenschil en de amandelen door. Roer het meel erdoor zodat een stevig deeg ontstaat. Kneed lichtjes tot het deeg glad is en geen barsten meer vertoont. Vorm het deeg in rechthoekige blokken van ongeveer 4cm breed, verpak in vetvrij papier en zet het in de koelkast voor minstens 2 uur. Snijd dan het gekoelde deeg in plakken van een halve centimeter dik, leg die op de bakplaten en bak in een op 190?C voorverwarmde oven voor 12-15 minuten, of tot ze stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Eens volledig afgekoeld, smelt je de chocolade au bain marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en versier de bovenkanten van de koekjes ermee.

Italiaanse Biscotti is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Biscotti met cranberry en chocolade
25 min Gebak
Bekijk recept
Biscotti met hazelnoten en chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-pistachebiscotti
1u20 min Nagerecht
Bekijk recept
Biscotti
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept