ITALIAANS GEVULD GEHAKTBROOD

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pel de sjalotten en de teentjes knoflook en snijd ze fijn - Snijd de mozzarella in blokjes en de gedroogde tomaten in reepjes - Spoel de olijven kort af met water en laat ze goed uitlekken - Wrijf de ansjovisfilets fijn - Breek de eieren in een kom, klop ze los en klop de ansjovis (of -puree)erdoor.
- Vermeng het gehakt goed met de voorbereide ingrediënten, de Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.
- Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Zet de vorm, afgedekt met folie, een half uur op een koele plaats (niet in de koelkast) - Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- Verwijder het folie van de vorm en zet de cakevorm in de oven, laat het gehaktbood in 55-60 minuten gaar worden.
- Neem de vorm uit de oven en giet het vrijgekomen vet eruit. (dit kun je gebruiken om met bouillon of met water tot een saus te laten inkoken).
- Snijd het brood in plakken - Gehaktbrood kan zowel koud als warm worden gegeten - Het brood kun je ook invriezen, laat het voor gebruik langzaam ontdooien.

ITALIAANS GEVULD GEHAKTBROOD is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept