Als eerste de groenten schoonmaken en fijnsnijden. Bak daarna de rundertartaar los met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de gesneden groenten en de tomatenpuree toe. Als laatste gaat de kippenbouillon erbij. Dit geheel moet je laten doorkoken tot de saus dikker wordt. Wel even op smaak brengen met zout en peper uit de molen. De spaghetti koken in een pan met water met een beetje zout erin. Wanneer de spaghetti gaar is, deze laten uitlekken in een vergiet en af en toe met twee vorken losroeren. Tijdens het koken van de spaghetti, de tuinbonen schoonmaken en kort gaar koken in water met wat zout (20 gram zout per liter water). De tuinbonen afspoelen met koud water. Daarna de tuinboontjes even kort bakken met de gesnipperde sjalotjes. Verdeel de spaghetti over de borden en dresseer de saus hierover. Over de saus gaan de tuinboontjes en de fijn gesneden basilicum. Serveer naast de spaghetti een simpele ruccolasalade gemaakt van notensla die aangemaakt is met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper.
Volkorenspaghetti Met Tomatensaus, Basilicum En Tuinboontjes is een recept van Smulweb.nl