Snijd de ham in vrij grote stukken. Snijd de ui in plakjes. Hak de knoflook fijn. Was de kool en snijd ze in reepjes. Was de wortelen, de selderie en de prei.Snijd ze fijn. Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en hak ze in stukken. Laat de ham, ui en de helft van de knoflook even opkomen in el zeer hete olijfolie. Doe er de rest van de groenten bij. Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten opkomen koken terwijl u af en toe roert. Voeg de bouillon toe, gevolgd door de helft van de gespoelde bonen. Breng op smaak met zout, dek af en laat 2 uur op zacht vuur koken. Kook de overblijvende bonen 2 uur in 500 ml zout water. Laat de knoflook en rozemarijn in de resterende olijfolie opkomen. Wanneer de knoflook goudbruin ziet, filtert u de olie. Doe de in water gekookte bonen door de blender/zeef. Voeg ze bij de soep. Voeg de gefilterde olijfolie toe, maar houd 1 el apart. Laat een kwartier op zacht vuur koken. Verwijder de korst van het brood en bak het in de resterende olijfolie.
Minestrone Alla Fiorentina is een recept van Smulweb.nl