Loempia's

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem en maizena in een kom. Voeg losgeroerd ei, 4 dl koud water en zout toe. Roer alles tot een glad beslag. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels koud water toe. laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad. Bestrijk een niet al te grote koekepan met anti-aanbaklaag, met olie. Schep er twee kleine eetlepels beslag in. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. Bak de loempia-velletjes op een laag afgestelde warmtebron aan weerszijden droog. Ze mogen eigenlijk niet kleuren. Bak op deze wijze 12 velletjes. Laat ze volkomen koud worden. Snijd het vlees, de uien, de prei en de kool in smalle reepjes. Was de tauge en verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes. Verhit de olie en voeg de reepjes vlees er in gedeelten aan toe. Laat ze 2 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken. Voeg de uien toe en laat het geheel zolang bakken tot de uien glazig zien. Voeg de ketjap toe en schep alles enkele malen goed om. Doe de sambal, knoflookpoeder, ve-tsin en groenten erbij. Laat alles onder voortdurend omscheppen nogmaals enkele minuten bakken. Neem de pan van de warmtebron en laat het geheel koud worden. Spreid de loempia-vellen uit. Verdeel de vulling erover. Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met losgeroerd eiwit of water. Bak de loempia′s in hete olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.

Loempia's is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept