De aardappelen afgieten, pellen en fijnstampen. De eidooier en het ei klutsen en met de aardappelpuree , de bloem, het zout en de nootmuskaat tot een deeg kneden. Van het deeg op een met bloem bestoven oppervlak kleine rolletjes maken ter dikte van een vinger en de rolletjes in 2 a 3 cm. lange stukjes snijden. De bolletjes (gnocci) met bloem bestuiven. Gezouten water in een grote pan aan de kook brengen. Olie in een pan verhitten, de knoflook hierin fruinte. De lenteuitjes en shiitake hieraan toevoegen. De slagroom en de wijn erbij gieten, aan de kook brengen en 6 minuten laten pruttelen. De kaas eraan toevoegen, met zout en peper op smaak brengen. De saus warm houden. De gnocchi steeds in kleine porties in het kokende gezouten water in 5 minuten gaar laten worden. Met een schuimspaan de gnocchi uit het water nemen en uit laten lekken. Gnocchi met de saus serveren.