Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Roer nu de likeur er doorheen. Verdeel dit mengsel over 2 kommen. Meng in de ene kom de gemalen pepernoten voorzichtig erdoor en in de andere kom de gemalen speculaas. Zet beide kommen in de koelkast tot gebruik. De hele eieren, dooiers en suiker in een heetwaterbad schuimig kloppen tot de suiker is opgelost bij een temperatuur van ongeveer 37?C. Laat het vervolgens af koelen en klop het nogmaals schuimig. Deze massa over de 2 kommen verdelen en voorzichtig door elkaar mengen. De twee mengsels apart in vormen gieten, afdekken met plasticfolie en gedurende 4 uur in de diepvries laten opstijven. Maak de saus door de abrikozen fijn te hakken en deze op te zetten met water en suiker. Breng dit aan de kook en kook het ongeveer 5 minuten door. Haal de saus door een fijne zeef en laat de saus afkoelen. Nu per persoon van iedere ijssoort, 1 plak afsnijden en op koude borden leggen. Garneren met slagroom, een takje mint, speculaasjes en pepernoten. Schep de saus als laatste erbij.
Pepernoten- En Speculaasijs Met Abrikozensaus is een recept van Smulweb.nl