Beboter een diepe springvorm (4x23 cm). Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Plaats de vorm in de koelkast terwijl u de vulling maakt. Zet de chocolade 5 minuten in een ovenvaste schaal in een oven van 50C tot hij is gesmolten of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Laat de chocolade niet te warm worden. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan of in een oven op 150C. maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Houd de helft van de amandelen apart, meng de rest van de amandelen met het broodkruim en maal dit fijn. Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de eidooiers door de gesmolten chocolade en roer ook het citroensap, de citroenschil en het amandelbroodkruimmengsel erdoor. Spatel dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Haal de bakvorm uit de koelkast en bestrijk de bodem met abrikozenjam. Verdeel de kersen over de jam en strooi de achtergehouden amandelen erover. Schep het chocoladebeslag erop en bak de taart circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180C, of tot een in het midden gestoken mes er schoon uitkomt. Serveer lauwwarm of koud.
Sinterklaasrecept Rijkgevulde Chocoladetaart. is een recept van Smulweb.nl