Verwarm de oven voor op 160?C. Zeef de bloem, het bakpoederm de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het zout, de kaneel en de gestampte muisjes boven een kom en verdeel er de in stukjes verdeelde boter over. Snijd de boter met twee messen klein tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg 3 el melk toe en kneed alles tot een smeuiig deeg. Voeg zo nodig meer melk toe. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een met boter ingevette bakplaat. Druk de knikkers iets platter en bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar. Laat de pepernoten afkoelen. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade zo smelten. Leg de pepernoten 1 voor 1 op een vork en doop ze zo in de chocolade. Laat de chocoladepepernoten op een roostertje drogen. Bewaar ze in een goed sluitend blik.