Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water. Laurier, peperkorrels en zout toevoegen Aan de kook brengen en ? 5 uur latentrekken Vervolgens vlees en zwoerd van de botten halen en samen met hart en tong door de gehaktmolen of keukenmachine doen en fijn malen. Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen. Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!! Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat azijn en zout. Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen. Hoeveelheden azijn, zout, specerijen naar eigen smaak wijzigen. Indien zult niet zuur genoeg is iets meer azijn toevoegen. Serveren met roggenbrood. Het lijkt een moeilijk gerecht maar het is echt de moeite waard om dit eens een keer uit te proberen.
Sinterklaasrecept Brabantse Zult is een recept van Smulweb.nl