Sinterklaasrecept Brabantse Zult

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water. Laurier, peperkorrels en zout toevoegen Aan de kook brengen en ? 5 uur latentrekken Vervolgens vlees en zwoerd van de botten halen en samen met hart en tong door de gehaktmolen of keukenmachine doen en fijn malen. Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen. Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!! Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat azijn en zout. Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen. Hoeveelheden azijn, zout, specerijen naar eigen smaak wijzigen. Indien zult niet zuur genoeg is iets meer azijn toevoegen. Serveren met roggenbrood. Het lijkt een moeilijk gerecht maar het is echt de moeite waard om dit eens een keer uit te proberen.

Sinterklaasrecept Brabantse Zult is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Macaroni & cheese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse groenteschotel
Bekijk recept
Mousse van kippenlever
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept