Beboter de bakplaat. Verwarm de oven tot 175?C, heteluchtoven op 160?. Vermeng het amandelspijs met de eidooiers en de room. Klop de eiwitten los. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen met een dikte van maximaal 1 cm. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit. Strijk het amandelspijs gelijkmatig over het deeg uit. Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop. Druk de lagen stevig op elkaar. Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bestrijk de deeglap en de amandelen met eiwit. Zet de bakplaat een plaats onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de gevulde speculaas in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas op de bakplaat afkoelen. Snij gevulde speculaas, wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld, in stukken.
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas is een recept van Smulweb.nl