Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Beboter de bakplaat. Verwarm de oven tot 175?C, heteluchtoven op 160?. Vermeng het amandelspijs met de eidooiers en de room. Klop de eiwitten los. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen met een dikte van maximaal 1 cm. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit. Strijk het amandelspijs gelijkmatig over het deeg uit. Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop. Druk de lagen stevig op elkaar. Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bestrijk de deeglap en de amandelen met eiwit. Zet de bakplaat een plaats onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de gevulde speculaas in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas op de bakplaat afkoelen. Snij gevulde speculaas, wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld, in stukken.

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept