1 Breek de eieren in de kom en doe daar de suiker en de vanille suiker bij. Zet de kom in een bak met lauw water en klop met de mixer de eieren en de suiker tot een massa die als een dik lint van een lepel loopt. 2 Zeef de bloem, de maizena, het zout en de speculaaskruiden in kleine gedeelte boven het eimengsel. En schep dit met 2 lepels om. 3 Doe het deeg in een bakvorm. 4 Schuif de bakvorm in het midden van de oven en laat het deeg in 40 minuten gaar bakken. 5 Ruim je aanrechtblad even op. 6 Sla de slagroom met de suiker in een kom stijf. Meng door de slagroom 100 gram gemalen pepernoot en een theelepel speculaaskruiden. Doe de helft van de slagroom massa in een andere bak en meng daardoor 25 gram gemalen chocoladeletter. 7 Snijd de bodem door de helft en leg de 2 helften langs elkaar. Op de onderkant smeer je nu de slagroommassa met chocoladeletter. Verdeel dit gelijkmatig. Leg nu de bovenkant op de slagroommassa. 8 Smeer de andere slagroommassa (zonder chocoladeletter) nu aan de zijkant en bovenkant van de taart. 9 Leg de overgebleven gemalen pepernoten op het aanrechtblad en rol de zijkant van de taart hier doorheen. 10 Garneer de bovenkant van de taart met pepernoten en ander sinterklaassnoepgoed
Sinterklaasrecept Pepernotentaart is een recept van Smulweb.nl