Sinterklaasrecept Dutch Stew

5
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 neem de braadpan en smelt de margarine bruin, de licht gezouten poelet in de pan deksel er op en de poelet lichtbruin en gaar laten sudderen, af en toe even los gooien. 2 als de poelet gaar is het deksel van de pan laten en de volgende ingredienten (eventueel met wat bijvoeging van wat margarine) aan de poelet toevoegen; de gesneden uien, gesnipperde paprika, champignons en een geperst teentje knoflook. een half uurtje laten stoven op een zacht vuur en af en toe roeren. als het geheel gaar is de tomaten erbij doen en even mee laten stoven. 3 vervolgens het geheel overdoen in een royale kookpan. intussen de bouillon helder maken(even het mergpijpje en de ui er uithalen je kunt de laurierblaadjes laten zitten maar dat hoeft niet). de brij in de kookpan op kooktemperatuur brengen wat bloem erover strooien en de kokende bouillon lanzaam opgieten en intussen goed blijven roeren om klonteren te voorkomen . 4 als het geheel tot een matige stevigheid is gekomen het vuur temperen en de volgende ingredienten erdoor mengen; de van het groentenat ontdane erwtjes, worteltjes en sperziebonen, de aardappelen en tomatenpuree. het geheel goed doorroeren en nog wat laten sudderen. op smaak maken met wat peper en zout, en voor de liefhebbers met een klein scheutje droge rode wijn.

Sinterklaasrecept Dutch Stew is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stew van konijn met cranberrycompote
2u45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse stew met aardappel en bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Irish stew
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept