Tarte Tatin Van Uien

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de uien en de sjalotten. Snijd de grote uien in dunne partjes en halveer zonodig de sjalotten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Smelt de boter en schep de dunne uipartjes erdoor. Voeg de suiker, de witte wijn en peper en zout naar smaak toe en schep goed om. Voeg de sjalotten toe en laat de uien ca. 10 minuten zachtje stoven. Keer de sjalotten halverwege de stooftijd. Vet een lage taartvorm, (doorsnede 22 cm) in met olie. Strooi de thijm over de bodem van de vorm. Verdeel de bosuitjes en de sjalotten over de bodem van de vorm. Schep de gestoofde uipartjes erover. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 26 cm doorsnede. Dek de taartvorm hiermee af en stop de randen in. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 minuten rusten. keer hem voorzichtig met behulp van een ronde schaal. Serveer de taart in punthes gesneden bij een lekker glas bisschopswijn

Tarte Tatin Van Uien is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept