Verwarm de oven op 225 graden Schil de aardappels en kook ze in wat water met wat zout q 15 minuten. Kook de rode kool met wat zout en suiker q 25 minuten. Beboter een lage springvorm (25 cm doorsnee) en bekleed de vorm geheel met bladerdeeg. Verwijder de schil en klokhuis van de appels, snijd ze in schijfjes en beleg hiermee de bodem. Vermeng de room met een mespuntje gemalen laurier en een mespuntje gemalen kruidnagel, peper zout en kaneel. Snijd de rode kool en de aardappel fijn en laat goed uitlekken in het vergiet. Leg een laagje rode kool op de appel, daarna een laagje aardappel en herhaal dit tot de vorm gevuld is maar sluit af met een laagje aardappel. Plaats het geheel q 25 minuten in de oven waarbij U na q 15 minuten de room over de taart giet.
Sinterklaasrecept Rode Kool Taart is een recept van Smulweb.nl