Sinterklaasrecept Pruimensoep Met Port

8
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de pruimen met het water, de citroenrasp, de pimentbessen, de kruidnagels en de peperbolletjes in een pan met een dikke bodem. Zet hem met het deksel op de pan op halfhoog vuur en laat het circa 20 minuten zachtjes koken tot de pruimen gaar zijn.
  • 2 Draai de pruimen door een fijne schijf van een draaizeef die boven een schone pan is gezet of druk ze door een zeef. Gooi de kruiden weg.
  • 3 Roer de port en de honing erdoor, doe het kaneelstokje erbij en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het af en toe roerend 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen, verwijder het kaneelstokje en zet afgedekt in de koelkast.
  • 4 Schep de soep in gekoelde dessertschaaltjes en druppel er twee verticale slagroomlijnen op. Ga met een houten prikker kruisgewijs door de room, eerst naar de ene kant en dan naar de andere en maak de prikker tussendoor schoon, zodat er een verenpatroon onstaat. Of druppel de room in een decoratief patroon op de soep.

Sinterklaasrecept Pruimensoep Met Port is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept