Sinterklaasrecept Bramenvla Met Kokosroom

8
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rol het daarna uit tot een plak met een dikte van 3mm. beleg hiermee een vlaaipan en laat het deeg nogmaals een halfuur rijzen. snij het overtollige deeg langs de randen van de pan af en bedek de bodem met vetvrij papier en gedroogde erwten. Bak het deeg in een voorverwarmde oven (180C)gedurende 10-15 min. kokosroom: Klop de eierdooiers en de suiker in een kom en roer hier de maozena door. Breng de melk met daarin het vanillestokje en de kokos aan de kook en laat dit vervolgens nog 10 minuten trekken. Zeef de melk en voeg deze toe aan het mengsel van eierdooier en maozena. Breng het geheel alroerende aan de kook en laat het daarna een aantal minuten doorkoken Koel het mengsel af op ijswater en vul er de vlaaibodem mee. Spoel de bramen kort onder de kraan, laat ze uitlekken en plaats ze op de vulling van kokosroom. Suikergeleisiroop: Breng het water en de suiker samen aan de kook en schuim het vocht af. Week de gelatine en voeg deze toe aan de nog warme gelei-siroop. Giet de gelei-siroop over de bramen en zet de vlaai koel weg.

Sinterklaasrecept Bramenvla Met Kokosroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Limoen-cheesecupcakes
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocolade-kokos panna cotta
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappel en bloemkool
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoencurrysoep
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept