Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker. Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 1 1/2 dl. slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdel het mengsel over de taartbodem. Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spijt toeven op de taart. Versier elke toef met een moccaboon en/of een chocolaatje.
MonChou Iris Coffee Taart is een recept van Smulweb.nl