Perentaart

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruimeldeeg maken: de boter met de vingers verkruimelen in de bloem, water, zout en suiker toevoegen, en zonder kneden dooreenwerken. twee/derde van het deeg uitrollen tot een 7 mm. dikke plak. doe het deeg in een vuurvaste quichevorm. het deeg langs de randen gelijksnijden, leg de uitgelekte peren op het deeg, brwaar de cognac. rol de rest van het deeg uit en leg het over de peren, druk de randen goed op elkaar met wat water ertussen. maak in het midden een gaatje, bv. met een brede appelboor, om tijdens het bakken de damp te laten ontsnappen. met eidooier bestrijken en in de oven zetten. bak de yaart 1 uur en 10 minuten op 210 gr. celcius als de taart goed bruin is, de met cognac aangelende dreme fraische door het gaatje gieten, en warm opdienen.

Perentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept