Vermeng de boter met de suiker, de citroenrasp, het zout,het ei en het water tot een vrijwel gladde massa en voeg de bloem en het bakpoeder toe. kneed het geheel handmatig of met de foodprocessor tot een soepele deegbal en laat deze ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. kneed het deeg daarna nogmaals en rol het, op een met bloem bestoven werkvlak, uit tot een dunne ronde lap van ongeveer 32 cm doorsnee. verwarm de oven voor op 160 graden. bekleed een inge- vette springvorm met het deeg en verkruimel er de cake boven. haal de klokhuizen uit de appels en snij ze in stukjes. vermeng de appel met de suiker, de kaneel, de citroen- rasp en de rozijnen en verdeel het mengsel over de cake. bak de taart in de oven in ongeveer 1 uur lichtbruin en gaar en laat hem afkoelen. rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. verwarm de abrikozenjam en zeef deze. snij de taart met een scherp mes los van de vorm en doe hem over op een taartschaal. verdeel de noten over de taart en bestrijk met de warme gelei. snij de taart met een warm, vochtig mes in 10-12 punten.