Verwarm de melk in een koekenpan. Leg de witvisfilets in de hete melk, die tegen de kook aan wordt gehouden. Pocheer de filets onge- veer 8 minuten in de warme melk. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets. De vis moet n?t gaar zijn. Schep de vis uit de melk en snijd de filets in kleine stukjes. Schep de stukjes vis, garnalen en peterselie door elkaar. Verwarm de boter in een sauspan. Roer met een garde de bloem erdoor. Laat de bloem op een matig hittebron enkele minuten al roerend garen. Giet vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de melk waarin de visfilet is gepocheerd in de sauspan en klop met een garde tot een gladde saus. Klop daarna de slagroom door de saus die nog enkele minuten op een matige hittebron blijft staan. Roer de saus regelmatig door. Breng de saus op smaak met zout en peper Schep voorzichtig,van het vuur af,het vismengsel door de warme saus. Verdeel deze visragout over vier diepe visschelpen. Bestrooi de ragout met paneermeel en leg er een paar klontjes boter bovenop. Plaats de visschelpen niet te hoog onder de ovengrill. Dien op zodra de paneerlaag een knapperig lichtbruin korstje is geworden. Garneer elke visschelp met een plakje citroen en een blaadje peterselie.Voorbereiding stijd: circa 30 minuten (inclusief de oventijd) Tip: Vervang een gedeelte van de witvisfilets door zalmfilets en/of gekookte mosselen.
Retro-menu/Gegratineerde Visschelp is een recept van Smulweb.nl