Limburgse Vlaai

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de pitten uit de pruimen en snijd ze fijn. Los de gist op in de melk met suiker en laat even staan voor een beter resultaat. Zeef de bloem met het zout in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg het melk mengsel toe met de gesmolte boter en het ei. Maak er een soepel deeg van en laat het een uur rijzen. Beboter een vlaaivorm van 32 cm. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1 1/2 cm dik en bekleed met dit deeg de vorm. Prik er een paar gaatjes in met een vork. Laat het nog eens 30 minuten rijzen. Verdeel de vruchten er over en bak het af in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius in 20 minuten gaar. Laat de vla afkoelen en dien hem vlak voor het serveren op met poedersuiker bestrooit. Je kunt hem ook maken met ander fruit.

Limburgse Vlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept