Maal de biscuits tot kruim,en smelt de boter,en meng alles tot een egale massa.Schep het mengsel in de bakvorm, en druk aan met de bolle kant van een lepel,tot een platte egale laag.Bak plus minus 10 minuten in de oven.Laat de ananasringen uitlekken,bewaar het sap en pureer het vruchtvlees grof met een staafmixer.Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.Knijp ze goed uit,en los ze op in het sap.Splits de eieren,en schep de dooiers en de suiker bij de ananas,verhit de ananaspuree al roerend au bain marie,totdat het mengsel wat dikker wordt.Schep de gelatine en het ananasvocht erdoor en laat het mengsel afkoelen.Schep de kwark,de citroenrasp en het sap erdoor.Klop de eiwitten stijf en lepel voorzichtig door het mengsel.Schep in de taartvorm en laat 3 uur in de koelkast opstijven.Klop de helft van de slagroom stijf,en schep op de taart.Boen de sinaasappels schoon en snijd ze (met schil) in dunne plakjes.Leg ze in een pan met zoveel water bij dat ze net onder staan.Breng zachtjes aan de kook tot de schillen wat zachter worden.Schenk de 150 gram suiker erbij, en laat op een zacht vuur ongeveer 15 minuten inkoken en daarna afkoelen.Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en schep op de taart.Snijd de taart in punten en garneer de bovenkant met sinaasappelplakjes.
Ananas-cheesecake Met Gekonfijte Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl